A fürdő

1943-ban olajat keresve bukkantak a kutatók arra a termálvízre, amely alap vízbázisát képezte az 1955-ben megnyitott fürdőnek. A termálvíz 2311 m mélyről tör fel és 82 oC hőmérsékletű. Már a kezdetekkor kiderült, milyen intenzív gyógyító hatása van a mozgásszervi betegségekre, sérülésekre, reumatikus és nőgyógyászati panaszokra. A kezdeti 2 db medencétől nagy utat tett meg a fürdő mai színvonaláig.

1975-ben a forgalom és a medenceszám bővülése következtében egy másik, 1159 m mélységű 67 oC-os termálvizes kút is megfúrásra került. Ezt követően hosszú orvosi vizsgálatok eredményeként mindkét termálvizes kút vize gyógyvíz minősítést kapott. Jelenleg a fürdő vízbázisát 3 db hideg vizes és a már említett 2 db gyógyvizes kút adja. 1998-tól kezdődően nagy arányú beruházás indult.

Felújításra került a 2 db gyógyvizes medence és még egy új épült hozzá. Különféle élményelemek kerültek beépítésre, így többek között hát- és nyakmasszírozó egységek, pezsgőlevegő bevezetés. Felépült egy új élménymedence, mely nemcsak a gyógyulni, pihenni vágyókat vonzza a fürdőbe, hanem a fiatalabb generáció tagjait is. A medencében pezsgő levegő bevezetés, hát- és nyakmaszírozó, valamint a gyermekek nagy örömére 6 db csúszda és egy dézsa került beépítésre, mely vízzel megtelve önmagától a medencébe borul. Ehhez kapcsolódik a homokfoci, a homokröplabda és lábtenisz pálya is. Felújításra került a gyermekmedence és megépült egy 25 x 12,5 m-es tanmedence.

Közvetlen szomszédságukban nyert elhelyezést az új női-férfi zuhanyozó, WC, öltözőegység. 2003. évben elkészült a hullámfürdő, mely vizforgató-tisztító rendszerrel felszerelt .Elkészült másik öltöző és vizesblokk egységünk. Megújult az úszómedencénk is, mely feszített víztükörrel és vízforgató-tisztító berendezéssel rendelkezik. A fürdő téli-nyári üzemű. Télen 3 db különböző hőfokú fedett ülőmedence, egy pezsgőfürdővel, hát- és derékmaszírozóval rendelkező gyógymedence, valamint egy úszómedence biztosítja a vendégek felüdülését. A téli fürdő épülete zárt, fűtött folyosóval összekötésre került az új gyógyászati központ épületével, ahová mind beutalóval, mind egyénileg érkeznek a gyógyulni vágyók.

Megépült kétpályás ponyvacsúszdánk is, mely az országban egyedülálló. A 4,6 hektár területen fekvő gyógy- és strandfürdőhöz kapcsolódnak vendéglátóipari egységek, ahol hideg-meleg ételeket, italokat szolgálnak fel, valamint egy automata tekepálya és minigolf pálya várja a vendégeket. a három csillagos Aqua-lux Wellness Hotel.